14 oktober – Brussel

Ben je SMA lid? Klik hier om in te loggen en boek daarna je deelname. SMA lid maar nog geen inloggegevens? Duid hier aan welk lidmaatschap je hebt en volg daarna de instructies.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Deelnemen als niet-SMA lid
195,00 excl. BTW
Onbeperkt

SEMINARIE
Extra SMA Meeting – Hoe als business leren uit crisissen en maatschappelijke veranderingsprocessen?

TIJD/LOCATIE

14.30 uur
Salons de Romree in Grimbergen

SPREKER(S)

Herman Konings - Trendwatcher/auteur
Thierry Coeman - Retail influencer/auteur

ALGEMENE INFO

‘Nieuwe businessmodellen – algemeen en in DIY in het bijzonder - dringen zich op nav de COVID-pandemie’

In samenwerking met ALLFIELDS nodigen wij jullie van harte uit op deze bijzondere meeting met 2 topsprekers.

Met zijn 7de  boek “GAP THE MIND” analyseert Herman Konings ten gronde de impact van de pandemie op de samenleving in het algemeen en het bedrijfsleven in het bijzonder. Zodoende komt hij tot de vaststelling dat elke crisis een resem beschavingsprocessen - in een versneld proces - teweegbrengt waaronder globalisering, digitalisering en duurzaamheid.

Tijdens de SMA-bijeenkomst op 14 oktober nodigt de “veranderingspsycholoog” ons uit om onze geest ‘te stretchen’ teneinde mee te zijn met de samenleving en verhelderende inzichten te bekomen.

Zoals steeds doorspekt Herman zijn betoog met beklijvende en spraakmakende voorbeelden uit het bedrijfsleven met een katalyserend effect dat tot actie dwingt.

Voortbordurend op de voorstelling - en voorspelling van Herman zal de tweede spreker, Thierry Coeman ons meenemen naar de toekomst van de Home Improvement Sector & DIY.  Door de vele recente omgevingstransformaties en COVID-19 zullen volgens hem nieuwe businessmodellen nodig zijn om de merken en retailers van vandaag te bestendigen.

In zijn boek "HAMMERTIME: RESHAPING THE HOME IMPROVEMENT STORE" staan ‘service’ en ‘total solution provider’ centraal. Tevens legt hij ons uit welke de 12 cruciale functies zijn om aan de nieuwe latente behoeften van consumenten tegemoet te komen. Partnerships en ecosystemen zullen een nieuwe baken worden in de toekomst.

Voertaal presentaties:  Herman in het Nederlands, Thierry in het Frans/Nederlands

Met dank aan onze gelegenheidssponsors

.         

Kort CV

Herman Konings:

Herman, bouwjaar 1964, is master in de theoretische psychologie (KU Leuven) en beheerder van het Antwerpse trend- en toekomstonderzoeksbureau Pocket Marketing/nXt.

Als trendanalist en veranderingspsycholoog geeft Herman regelmatig consults, workshops en lezingen aan bedrijven, overheden en het hoger onderwijs over trendverschuivingen en toekomstverwachtingen. Tussen 2000 en 2020 heeft Herman zo'n 3.000 lezingen en werkmeetings gegeven, waarom ruim een derde in het buitenland.

Herman is een onvervalste verhalenverteller die de toeschouwer in een meeslepend parcours weet te begeesteren voor de wondere wereld van passies en interesses, van trends en toekomstverwachtingen, van wat is en wat zal zijn.

Thierry Coeman:

Thierry heeft een zeer uitgebreide expertise in het begrijpen van de gemeenschappelijke behoeften en interesses van retailers en fabrikanten. Hierbij kan hij rekenen op een high level internationaal netwerk in retail, business en binnen de academische wereld. Tussen 2007 en 2016 was hij daarnaast ook Manager van de SMA.

Sindsdien werkt hij stevig mee aan de uitbouw van AllFields (zoon Olivier) en nam hij de tijd om zijn ervaring en kennis neer te schrijven in artikels en boeken, waaronder recent het boek ‘Hammertime’ over de toekomst van de Home Improvement & DIY sector.