Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 17/01/2019
14:30 - 18:00

Locatie
Salons De Romree

Opslaan van deze datum in mijn agenda

Reservaties

Bookings are closed for this event.


Voor SMA-leden is de deelname inbegrepen in het lidgeld
Niet-leden: 195 euro

Spreker
Paul Van Den Bosch
Auteur & Oprichter Energy Lab

 

Wij zijn allemaal, in meerdere of mindere mate een coach: als ouder, leerkracht, collega, manager, ploegmaat of trainer. Allemaal hebben we wel iemand die we beter willen en kunnen maken.  Een goede coach is niet per definitie de coach van de winnaar.  Wel slaagt hij er in om het beste uit zijn ‘pupil’ te halen, of meer dan men mogelijk achtte.  Een goede coach kijkt niet of zijn pupil het haalt, hij zorgt ervoor dat hij het haalt.

In zijn presentatie zal Paul Van Den Bosch vaak de link leggen met de sportwereld.  Nergens meer dan in de sport wordt ‘het beste’ of ‘meer’ objectief weergegeven en gekwantificeerd. Het gaat om plaatsen, minuten, seconden, fracties van een seconde.

 

Diepgaan is de boodschap

Een coach moet daarom ook zelf ‘diep kunnen gaan’, tot het uiterste kunnen gaan op vlak van motivatie. Net zoals zijn atleet of ploeg, moet ook hijzelf over een aantal onmiskenbare talenten en vaardigheden beschikken. In zijn bijdrage ‘Act like a Coach’ gaat Paul  – vanuit een lange carrière als coach van topatleten – in op de skills van de coach om tot een gezamenlijk succes te komen. Talent, belastbaarheid, het stellen van de juiste doelen, motivatie, focus op sterke punten, vertrouwen, communicatie en feedback, stressbestendigheid: al deze factoren komen in zijn presentatie aan bod.

 

Link tussen sportprestaties en verkoopprestaties

Aan de hand van veelvuldige voorbeelden en anekdotes wordt voortdurend een duidelijke link gelegd vanuit de coaching in de sportwereld naar de coaching in de bedrijfswereld. ‘Act like a Coach’ brengt een boeiende, verrassende en verfrissende kijk op het coachen en motiveren in het algemeen.

 

Het belooft dus wederom een inspirerende namiddag te worden. Laat deze unieke kans niet liggen en schrijf u vandaag nog in via bovenstaande inschrijfmodule!

 


Paul Van Den Bosch  werkt(e) in zijn 30-jarige coachcarrière met topatleten als motorcrosser Eric Geboers, veldrijder Sven Nys, de renners van LOTTO Soudal (o.a. Andre Greipel, Thomas De Gendt…) en vele andere absolute toppers.  Hij is Master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen (KULeuven). In 2009 richtte hij samen met Bob Verbeeck van GOLAZO Sports het succesvolle  Energy Lab op. 
Daarnaast schreef Paul heel wat boeken; zijn boek ‘Coach voor het leven’ stond wekenlang in de top-10 van best verkochte non-fictieboeken. In zijn laatste boek ‘Act like a Coach’ legt hij, samen met co-auteur Ronnie Leten, ex-CEO van Atlas Copco in 40 ‘tips and tricks’ de link van de learnings uit de sportcoaching naar de bedrijfswereld.

Taal : Nederlands