Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 21/06/2018
14:30 - 17:00

Locatie
Salons de Romree

Opslaan van deze datum in mijn agenda

Reservaties

Bookings are closed for this event.

Voor SMA-leden is de deelname inbegrepen in het lidgeld
Niet-leden: 195 euro

 

Tijdens verschillende voorbije SMA-meetings (denk aan Peter Rosseel en Jan Lagast) is er al meermaals gewezen op het belang van de juiste cultuur, een goed leiderschap, enz. naast natuurlijk het omarmen van de technologische en digitale revolutie. Maar wat is nu goed leiderschap? En waarom eens niet luisteren naar iemand die reeds jaren onderzoek en studies heeft verricht rond Natuurlijk Leiderschap? Vandaar dat we iemand uit de academische wereld hebben uitgenodigd om ons meer te vertellen over leiderschap: Prof. Dr. Katleen De Stobbeleir.

In onze snel veranderende wereld is een nieuwe mindset voor sales managers van groot belang. Het klassieke leiding geven ‘top down’ wordt meer en meer vervangen door inspirerend coachen. Maar hoe doe je dit? En hoe ga je als sales manager om met bepaalde emoties van je sales mensen?

In haar presentatie zal Katleen ons meenemen naar de challenges van de sales wereld anno 2018. Maar vooral zal zij stilstaan bij de ‘gouden driehoek’: Challenge – Feedback – Support. Dit zijn 3 cruciale vaardigheden die een sales manager moet ontwikkelen om van zijn/haar sales ploeg een succesvol gegeven te maken. De sales doelstellingen moeten ’challenging’’ zijn; op regelmatige tijdstippen moet er ruimte zijn voor feedback en de juiste coaching. En natuurlijk is ook een stuk ondersteuning en juiste omkadering belangrijk.

Naar nieuw leiderschap voor de toekomst

Een toekomst vol met big data, VR/AR, robots, Internet of Things, enz. vraagt om het ‘overdenken’ van onze salesorganisaties en -processen. De vraag die zich stelt, is wat dit inhoudt voor het leiderschap van morgen. Vanuit voorbeelden en cases uit de praktijk zal Katleen ons tips & tricks aanreiken hoe wij in de nabije toekomst nog sterker en ook ‘natuurlijker’ onze salesmensen kunnen leiden.

Het belooft dus wederom een inspirerende namiddag te worden. Laat deze unieke kans niet liggen en schrijf u vandaag nog in !

Voertaal : Nederlands

 

 

Katleen De Stobbeleir is Associate Professor aan Vlerick Business School. Zij behaalde haar ICM-gefinancierde doctoraat in de Toegepaste Economie en heeft daarnaast ook een Master diploma in Organisatiepsychologie en Arbeidswetenschappen.  Haar promotieonderzoek richtte zich op feedbackdynamiek in organisaties.  Met haar huidig onderzoek richt zij zich op proactiviteit bij werknemers, leiderschap, coaching, feedbackprocessen en creativiteit in organisaties. Haar onderzoek is gepubliceerd in diverse internationale tijdschriften en boeken.


Foto : Katleen De Stobbeleir – Vlerick Business School